Éjszakai mozi a Várkert Fesztiválon

Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba Brazilok, valamint Till Attila Tiszta szívvel című filmjét is bemutatják a 3. Várkert Fesztiválon – a Filmtett Egyesület közreműködésével.

Az esti koncertek után nem csak fergeteges afterparty-ra kerül sor, hanem éjszakai mozizásra is. A Filmtett Egyesület jóvoltából két magyar filmet, a Brazilok-at és a Tiszta szívvel-t, láthatják péntek és szombat este az érdeklődők.

Amint arról a Brazilok című film is tanúskodik: mindenki focizik. A történet szerint az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel (Fekete Ernő), aki nem tud hibázni, és helyettesével (Schmied Zoltán), aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval (Nagy Dániel Viktor), mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal (Bánki Gergő) életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak. És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai.

Nem mentes a fanyar humortól a Tiszta szívvel című alkotás sem. Az akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, majd a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait.

Találkozunk az éjszakai mozizáson!